top of page

Reservation för ändringar i programmet.

OBS. SIDAN ÄR UNDER PRODUKTION!

Fredag
John Holm

Info kommer

Cathrine Legardh DK

Vi är stolta över att få presentera en av Danmarks främsta jazzsångerskor som turnerat över hela världen och som gärna tolkar nordiska visor, inte minst av Monica Zetterlund.
Så här beskrivs hon på dansk Wikipedia:

”Hun optræder i både Danmark og udlandet – bl.a. i Skandinavien, UK, USA, Island, Thailand og Kina, sidstnævnte hvor hun bl.a. repræsenterede Danmark på World Expo i Shanghai.

Legardhs tredje album ’Land & Sky’ (original musik skrevet I samarbejde med den islandske altsaxofonist, Sigurdur Flosason) blev nomineret til ‘Årets danske vokaljazzudgivelse’ ved Dansk Music Awards såvel som ‘Jazz Album of the Year’ til Islandic Music Awards i 2011.  ”

Legardh synger jazz standards og fortolker ligeledes ældre og nyere nordiske sange – særligt på svensk i hendes Tribute til Monica Zetterlund - og bidrager tillige med en række originalkompositioner."

Pierre Ström

Vi gratulerar Pierre Ström som i år firar 60 år på visscenen som professionell visartist, sångare och låtskrivare!

Pierre är en legend i visvärlden och tillhör den kärntrupp av vissångare med bl.a. Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk, som kring Vispråmen Storken, startade visvågen på 1960-talet, och tillsammans med flera storheter bildade YTF, Yrkestrubadurernas förening 1971.
Den egna visa som inbringat mest STIM-pengar är ”Ulla Winblad vid Fiskartorpet” med text av Lars Forssell och musik av Pierre Ström. Visan är insjungen av blsnd annat Monica Nielsen, Jeja Sundström och Cornelis Vreeswijk.

Vid den första Hagafesten 1967, i Stockholms Stads Bellmanspel gjorde Pierre rollen som Bellman. Sedan sjöng han i 40 år på Skansens Bellmandag. Han har gjort ett tiotal LP och flera CD, med bland annat rallarvisor och egna visor och han tonsätter dikter av bland andra Olle Svensson, Emil Hagström, Nils Ferlin och Harry Martinson.
Pierre är ordförande i YTF, Yrkestrubadurernas förening, och leder  Stockholms visfestival.

Utmärkelser:
• 2002 års stipendium till Ulf Peder Olrogs minne.
• Samfundet Visans Vänners pris 2013,
• Nils Ferlin-sällskapets Trubadurpris  2014,
• Teaterförbundets Öppet Arkiv-stipendium 2020
• Taubesällskapets Trubadurpris 2021. 

Ett halvfranskt band

Vad finns för likhet mellan Skåne och Flandern? Eller mellan Malmö och Paris? Syskonen Caroline och Harald Leander har franskt påbrå och sammanstrålar i duon Ett Halvfranskt Band.
Konserten är i form av en musikalisk dialog om livets och kärlekens möjligheter och omöjligheter med fransk chanson, svenska och amerikanska favoriter samt eget material på repertoaren. Det poetiska och finstämda varvas med det underfundiga och det känslomättade; Ett Halvfranskt Band kan rymma mycket mellan pärmarna! 

Harald Leander är skådespelare, ofta med musikaliska förtecken, som ofta tar hjälp av sin ganska stora instrumentsamlingmellan. Översätter även gärna både poesi och prosa och växlar mellan arenorna – ena gången barnteater, andra gången scenkonst för seniorer och emellan lite varietékonst som gör vardagen magisk och det magiska till en spännande vardag. 

Caroline Leander är välkänd pianist, sångerska och kompositör bosatt i Malmö.
Pianot är hennes äldsta vän och i sällskap med det spelar hon allt sedan 80-talet på alla upptänkliga ställen, från festivaler runt om i Europa till en liten ostaffär i Höganäs. Hon har gett ut ett flertal album med egen musik och skriver musik för teater, dansföreställningar och på beställning.

Erik Ask-Upmark

Erik Ask-Upmark är riksspelman,multiinstrumentalist och tusenkonstnär. På sitt eget oefterhärmliga sätt tar han oss med på en historisk exposé av visan som kulturhistorisk företeelse från medeltid till 1900-tal!

Anna & Mej

Info kommer

Dansk-svenskt låtskrivarresidence

Info kommer

Lördag
Amanda Jenssen

Info kommer

Ola Aurell

Info kommer

Dan Viktor

Info kommer

Anne Eltard DK

Info kommer

Gunnar Källström

En gudabenådad estradör, vispoet och författare som sent kommer att glömmas. Presenterar i år sitt senaste album ”Den roliges väg”. Det är det tionde i
ordningen och här återfinns visor om fred, nära relationer, barnets världar och tiden som passerar medan makaronerna kokar. Albumet blev nominerat till årets visa under Manifestgalan 2023.
Ur recensionerna: ”Det är svårt att inte tycka om Gunnar Källström. Han revolterar på sitt eget sätt mot visgenrens högstämda pretentioner, får publiken med sig och kan – tack vare humorn – få gensvar när han menar allvar.”

– PO Tidholm, Dagens Nyheter

Olof Samuelsson

Olof Samuelsson är en skånsk  vis- och låtskrivare som skriver underfundiga och roliga låtar med hög igenkänningsfaktor. Med humorn som vapen beskriver Olof aktuella fenomen i sin samtid och banala vardagsproblem. Under flera år hade Olof sin alldeles egna Talkshow i hemkommunen Kävlinge och de senaste åren har han också börjat dyka upp på Stand up scenen.  Olof varvar sina låtar med humoristiska mellansnack. 2016 släppte Olof sin CD ”Helt Hopplös” och har sedan dess fortsatt producera roliga låtar.

Kiki Nilsenius

Info kommer

Final i vår stora vistävling
bottom of page