top of page


ARTISTER 2020 presenteras i början av maj!
 

*
 

Här nedan ser du våra artister 2019

Onsdag 24/7 2019

Finn Zetterholm.jpg
Finn Zetterholm

En av våra största vislegender. Varit med sedan Vispråmen storken på 60-talet. Fortfarande oförskämt ung. Gett ut 52 plattor, flera med Bengt Sändh. Tar tempen på samtiden med busglimten i ögat. Anser att nöjesvärlden är den löjligaste av branscher.

anne_eltard.jpg
Anne Eltard Duo DK

Legendarisk dansk solosångerska, men också mycket anlitad violinist, spelat med Hugo Rasmussen, Jens Lysdal och Nynningen, tolkar gärna Cornelis, inte minst i albumet ”Letantendelig - 10 sange af Cornelis”. Aktuell med nya visan ”Lad lyset leva”, skriven av hennes far Sven Eltard efter Sovjets invasion av Ungern 1956.

Matilda M _180509_0042.jpg
Matilda Magnusson

Göteborgsartist från Helsingborg med Björn Afzelius som stor inspirationskälla. I höstas gav hon ut en skiva med Björns sånger som blivit mycket omtyckt. I sitt program för kvällen väver hon samman lite av sin egen historia med Björn Afzelius och hans sånger.

Kristian von Svensson 2019. Foto Henrik
Kristian von Svensson

”Lekledare”, vissångare och historiker som bjuder på sin egen uppfinning Visbingo!  Skriver visor om samtid och dåtid. Har länge intresserat sig för den spännande tidsepoken i början av 1900-talet då Sveriges riksdag bl a beslutade att införa allmän och lika rösträtt.

Lottie Jeppson.jpg
Lottie Jeppsson / Jaakko Viitala

Lottie, låtskrivare från Harlösa, bjuder på ett knippe nya spännande visor med text, takt och ton på skånska. Jaakko Viitala ackompanjerar på gitarr och piano. Lottie var vinnare av Vistävlingen i Lund förra sommaren.

wes- Staffan Wester. jpeg.jpeg
Wes. Staffan Wester
m. Caroline Leander

Lyhörd följsam vismakare och musiker med sinne för eftertänksamma ballader, melodi, berättande och sväng, vackert och mycket musikaliskt inramat av Caroline Leanders stämsång och tangenter.

Staffan Gerdmar och Stefan Karlsson.jpg
Ola Aurell.jpg
Ola Aurell

Hysteriskt rolig och unik scenpersonlighet som etablerat sig både på den svenska visscenen, som sjungande stå upp-komiker och skådespelare. Har kallats allt från "geni" och "den där sjuke jäveln" till "han som fört visan in i 2000-talet". Känd från Allsång på Skansen, radio och TV. Även Olrogstipendiat. 

Staffan Gerdmar & Stefan Karlsson

”Livet er ente det verste man har” ur Svantes visor! Lundaskådespelaren Staffan Gerdmar och spelkamraten Stefan Karlsson ger oss en föreställning med danske nationalskalden Benny Andersens och danskarnas mest älskade visskatt. Framförs på språket Öresundska.

Torsdag 25/7 2019
 
Final i Vistävlingen

Juryn har röstat fram tre finalister av totalt 37 deltagare. Visorna framförs live, publiken röstar fram årets vinnare.

christerjonasson.jpg
Christer Jonasson,

Välljudande och skicklig singersongwriter från Gotland.
Var med i Fria Proteatern under 70-talet. Bildade FJK som fortfarande turnerar, 1984 med Anders Forsslund, och Mats Klingström. Har även spelat med en lång rad andra artister som Kjell Höglund, Christine Hellqvist, Mikael Samuelson, Maria Blom och Annika Fehlings AFT. Bjuder på egna mycket fina låtar.

Nils Olsson.jpeg
Nils Cavardossi Olsson

En av våra främsta tenorer. Debuterade 1998 som Cavaradossi i Tosca på Anhaltisches Theater i Dessau. Har i flera år sjungit utomlands, Helsingfors, Glyndebourne, Amsterdam, London och San Francisco m.m  Fick 2010 Jussi Björingstipendiet. Knuten till Malmöoperan. Bjuder i Lund på sin tolkning av Edvard Persson samt italienska romanser.

Lars Demian & David Tallroth pressfoto (
Lars Demian & David Tallroth

Två av våra allra största på den svenska singersongwriterscenen. Demian, en elegant estradör av modernt Karl Gerhardsnitt, sylvass med sarkasm, ironi och satir som vapen.
Tallroth, den geniale blåsaren som tillför experimentella drag av klezmer, visa, folkrock och blues. 

Peter-Abrahamsen.jpg
Peter Abrahamsen Trio DK

Dansk vislegend, folkmusiker, gitarrist och poet med sin trio med basist Bo Liengaard och Ole Bendix på gitarr, steel och dobro.Peter har samarbetat med både Povl Dissing, Benny Andersen och Jörgen Ingmann, han har versatt Dan Andersson på albumet Vejen till Louossa och tolkat stora danska poeter samt ut flera egna diktsamlingar, bl a ”Min tanke er fri”.

Oktopus.jpg
DanViktor3.jpg
Dan Viktor

En extraordinär scenupplevelse, färgstark vissångare och konstnär, bosatt i Delsbo. Gett ut nio soloplattor. Dan Andersonpristagare, Fred Åkerströmpristagare, Ted Gärdestadpristagare, m m. Bjuder i år på ett mycket personligt Nils Ferlin-program.

Caj karlsson.jpg

Caj Karlsson

Blekinges stolthet i singersongwritervärlden. Luttrad artist från Hasselö, numera Listerlandet. Känd från gruppen Sinn Fenn. Har samarbetat med bland andra Mikael WieheStefan SundströmAnders F RönnblomStaffan HellstrandLars DemianFrida Öhrn och Lasse Tennander.

Glimra.jpg
Glimra - Två Ainbusk & en Fehling

Annelie Roswall och Bittis Jakobsson från den superkända gruppen Ainbusk Singers. Annika Fehling, världsnamn från Lund och Gotland med 12 album i bagaget och stora turnéer runt om i världen. Gotländskt möter amerikanskt på svenska. Glädje, värme och övernaturligt bra trestämmig stämsång. 

Dubbelquartetten Oktopuss

Nio ljuva stämmor väl mixade mellan sopran och alt som uppträtt i stuga och slott, från Skåne till Stockholm, i Norge och Tyskland.
Oktopuss är dubbelquartetten från Lund som sjunger allt möjligt inom alla möjliga stilar, nio tjejer som glatt ger sig på allt ifrån jazzlåtar till pop och klassiskt.

bottom of page