VISTÄVLINGEN 2021 UPPSKJUTEN

Det blir tyvärr ingen vistävling i Lund 2021. Vi beklagar detta men de många turerna pga covid-situationen i planering av datum har gjort det omöjligt för oss att ge en vistävling rättvisa i år.

Men varmt välkommen att delta i Visfestivalens stora vistävling som återupptas 2022.


Ni som sänt in bidrag: Era visor deltar 2022 och om ni vill sända in en ny visa istället för den insända är ni varmt välkomna att höra av er.

*

VISTÄVLINGEN 2019 vanns av Bernt Törnblom, Saltsjöbo med visan "Jag blir glad".
Bernt deltar i Visfestivalen i Lund den 20 augusti 2021!

Foto: Kim Ravn-Jensen

Bernt_Törnblom._Vinnare._Foto_Kim_Ravn_

Visfestivalens stora vis- & singersongwritertävling 2019

Visfestivalen i Lund och Sommarlund arrangerar för sjunde året i rad vår stora spännande riksomfattande vis- & singersongwritertävling.

Vi fick in 37 bidrag från vismakare och singersongwriters i hela landet. Tre finalister har korats av juryn och meddelat att de kommer att framföra sina visor live inför publiken i Lund på torsdag 25/7.
 

De tre finalisterna och deras tävlingsbidrag är:

Steve Eriksson, Göteborg – Skriv ett brev    
Bernt Törnblom, Saltsjö-Boo – Jag blir glad     
Anders Wiking, Lund – Kyrkogård  

Den jury som tagit ut finalisterna har bestått av Finn Zetterholm, Pernilla Södergren, Thomas Wiehe och Suzanne Sjögren.
Juryn som röstar fram vinnaren är publiken på Visfestivalen i Lund torsdagen 25/7.

Förstapriset för den vinnande artisten är medverkan med ett eget program på Visfestivalen i Lund 2020!

VAD ÄR EN VISA?

Visan har många definitioner. Men vi anser att visan är en litterär genre eftersom visan har något att berätta eller förmedlar ett budskap.

Visan kan vara både lyrisk och politisk. Ditt tävlingsbidrag kan därför innehålla allt från en berättelse – sann eller ej, handla om kärlek, natur, sommar… Eller kanske har du skrivit en visa mot förtryck och terror, för demokrati, yttrandefrihet och allas lika värde.